Tämän viikon maanantaina seikkailijajoukkue Kuuttien ohjelmassa oli paalusolmu. Ensin lisättiin kuvassa oleva paalusolmun tarina omiin vinkkivihkoihin. Sitten kaivettiin esiin itse tehdyt solmunarut ja kokeiltiin toimiiko tarina. Ja toimihan se!
Solmuja harjoitellessa on tärkeää kertoa mitkä seikat ovat solmulle tyypillisiä ja missä arkipäivän askareissa solmusta on hyötyä. Esimerkiksi paalusolmulla tehty silmukka ei kiristy, joten sitä voidaan käyttää esimerkiksi eläinten kaulassa, vedettäessä ihmistä avannosta tai kun kiinnitetään vene paaluun. Paalusolmun hyviä puolia on myös se, että sen saa melko helposti auki.
Ensi viikolla testaammekin paalusolmua käytännössä kun harjoittelemme avannosta pelastamista. Saa nähdä moniko saa onnistumaan paalusolmun yhdellä kädellä.
Hyvä, kiitos Minna. Solmujen tekemisessä ei todellakaan riitä se, että ohjaaja näyttää solmun, antaa narun lapselle ja sanoo, että tee perässä. Peilikuvasta on vaikea oppia. Moni seikkailijaikäinenkin voi tarvita vielä kädestä näyttämistä (jos on esim. vaikeuksia hienomotoriikan kanssa). Itsekin teen paalusolmun tämän tarina mielessäni.
VastaaPoista